ODAK GRUBU ÇALIŞMASI
Müdürlüğümüzün Gastronomi alanında ortak mesleki yeterliliklerin belirlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla ortak olduğu CULINART: Designing a Joint VET Qualification in Culinary Arts and Pilot Pathways for Continuing Training isimli proje, Avrupa Komisyonu tarafından hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Projemiz
- Mutfak sanatlarında ortak bir Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterliliği tasarlanmasını
- alanda mesleki yeterlilik için pilot uygulamalar yapılmasını amacıyla stratejik bir uluslararası ortaklık kurulmasını
- proje sonunda elde edilecek yeterliliklerin ulusal akreditasyonunu güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Proje ortakları, Bulgaristan, İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz ve Türkiye´den alana özgü eğitim kurumları, sektörel ve ticari kuruluşlardır.
Projemiz kapsamında 3 Odak Grubu Çalışması yapılması planlanmaktadır. Çalışmalar 12 Şubat 2019, 19 Şubat 2019 ve 26 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleşecektir.
Söz konusu çalışmalara; Eğitim alanında Politika Belirleyiciler, Akademisyenler, Sektörel Temsilciler olarak otel işletmecileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temsilcileri, aşçılık alanında mesleki eğitim veren okullarımızda görevli İdareci ve Öğretmenler, Mesleki Eğitim Merkezleri Müdürleri, Proje Yürütme Ekip Üyeleri ve aşçılık alanında eğitim gören Öğrenciler katılım sağlayacaktır.