MUĞLA İL MEM ARGE

KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda

KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda

 

                                            Erasmus+ KA102 YENİLİKÇİ SERVİS ELEMANLARI AB YOLUNDA PROJESİ 

Projenin Adı:

Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda

Program:

                         Erasmus+, KA102

Uygulama Süresi:

                                        31.12.2020 - 30.12.2022

                                                       24ay

 

Proje Bütçesi:

                                              87.526.00 Euro 

Ortaklar :

        MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, TURKİYE

HOLLANDA

MACARİSTAN

PORTEKİZ

Hedef Gruplar:

 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis dalı öğrencileri

Amaç :

Projemiz; Turizm alanında temel mesleki eğitim almakta olan yararlanıcılarımızın, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki mesleki bilgi, beceri ve niteliklerinin geliştirilmesi ve kullanılması konusunda; kişisel gelişimi, istihdamı ve Avrupa işgücü piyasasına katılımı kolaylaştırmak amacıyla mesleki eğitim ve ileri mesleki eğitim faaliyetlerinde katılımcıların desteklenmesini amaçlamaktadır.

Pilot Uygulama Yapılan Okul:

Bodrum Turgutreis Mtal

Fethiye Şefika Pekin MTAL

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin MTAL

Köyceğiz Yüksekkum MTAL

Marmaris İçmeler Halit Narin MTAL

Menteşe Atatürk MTAL

Ortaca Dalyan H.F. Tınaztepe MTAL

Proje Koordinatörü:

    Sibel ERİŞTİ - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

Proje Yürütme Ekibi:

      Enver TUFANER -İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

      Kerem KURT   - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

      Sibel ERİŞTİ - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

      Şule ARMUTCUOĞLU - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

      Songül KÖŞKER ÇAKMAK - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

     Macit KALLEM - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

     Semra AYATA - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

     Duygu YILMAZ - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi

  

 

 

 

 































YENİLİKÇİ SERVİS ELEMANLARI AB YOLUNDA

İlimizde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlarımızda eğitim alan öğrencilerimizin istihdam edilebilmesi ve sektör temsilcileri tarafından tercih edilebilirliğinin artırılmasının sağlanması gerekçesiyle 15 Ocak 2020'de düzenlenen Mesleki Eğitim?Sanayi İşbirliği Çalışma toplantısında, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği temsilcisi, sektörde çalışacak personelin alanda gelişim gösteren her konuda tam donanımlı olması ve iyi derecede yabancı dil (özellikle İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca, Rusça) konuşabilmesi için yurtdışı staj uygulamalarıyla desteklenmesi gerektiğini belirtmiş, böylelikle öğrencilerin istihdam kapasitelerinin artırılmasına destek olunacağını vurgulamıştır.

Erasmus+ programı kapsamında "Öğrenicilere, bir iş yerinde (bir işletme veya diğer ilgili bir kurum/kuruluş) (bir işletmede veya diğer bir ilgili kurum/kuruluşta çalışarak öğrenmeye dayalı dönemler süresince)" staj yapabilmeleri yoluyla becerilerini geliştirebilmeleri desteklenerek, öğrencilerin istihdam olanaklarının artırılması nihai hedefine odaklanılmıştır.

Bu sebeple projemizin genel amacı, "Bilgi, beceri ve niteliklerin kazanılması ve kullanılması konusunda; kişisel gelişimi, istihdamı ve Avrupa işgücü piyasasına katılımı kolaylaştırmak amacıyla mesleki eğitim ve ileri mesleki eğitim faaliyetlerinde katılımcıların desteklenmesi" olarak belirlenmiştir.

Avrupa düzeyinde kurumun Avrupa hareketlilik ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin planları arasında; Avrupa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak ve mesleki eğitim öğrencilerinin istihdam olanaklarını artırmaya yönelik iki alan kapsamında şekillenmektedir. Avrupa 2020 Eğitim Stratejisi Belgesi hedefleri doğrultusunda Müdürlüğümüzün liderliğinde oluşturduğumuz konsorsiyumda, okullarımızın nihai hedefi olan mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin istihdam sorununa yönelik çözümler üretmek ve iş faaliyeti geliştirmek hedeflenmektedir.

Çeşitli yiyecek ve içecek hizmet işletmeleri, sürekli gelişmekte olan turizm sektöründeki payını genişletmek için konuklara farklı seçenekler sunmakta ve bu hizmetler yiyecek, içecek mönülerini en pratik ve kolay şekilde konuklara servis yapmayı gerektirmektedir.Turizm alanında temel mesleki eğitim almakta olan yararlanıcılarımızın, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki mesleki becerilerinin geliştirilmesi projemizin özel amacıdır. Müdürlüğümüze bağlı 7 mesleki ve teknik eğitim merkezinin yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü servis alanı öğrenci sayıları göz önüne alınmış ve öğrencilerin yaklaşık % 30 unun katılımcı olarak yer alması planlanmıştır.Buna göre;

Bodrum Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 8 öğrenciden 2 si

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 23 öğrenciden 6 sı

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 33 öğrenciden 9 u

Köyceğiz Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 13 öğrenciden 4 ü

Marmaris İçmeler Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 11 öğrenciden 3 ü

Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 15 öğrenciden 4 ü

Ortaca Dalyan H.F. Tınaztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf tan 21 öğrenciden 7 si yurtdışı staj çalışmalarına

katılacaktır.

Sorumlu Birim: Strateji Geliştirme Birimi

Proje hakkında bilgi ve iletişim için proje koordinatörleri ile irtibata geçebilirsiniz.

Koordinatör: Sibel ERİŞTİ

İletişim: 0252 280 48 22

This project is co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union.

 

The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

 

31-12-2020

 

 31-12-2020

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi No.12 İç Kapı No.1 Menteşe/MUĞLA - 90 252 280 4800

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.