Culinary Arts - Mutfak Sanatları Projesi
Erasmus+ KA203 CULINART PROJESİ
"Mutfak Sanatları Projesi''
Projenin Adı: |
CULINART Designing a Joint VET Qualification in Culinary Arts and Pilot Pathways for Continuing Training |
Program: |
Erasmus+, KA3 Support for Policy Reform |
Uygulama Süresi: |
01.10.2018 - 30.6.2021 |
Proje Bütçesi: |
52.212 Euro |
Ortaklar : |
MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, TURKİYE BULGARİSTAN ITALYA PORTEKİZ FRANSA |
Hedef Gruplar: |
Turizm ve Konaklama eğitimi verilen 3 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde öğrenim gören öğrenciler ve görevli öğretmenler |
Amaç : |
CULINART, gençlerin istihdamını, uluslararası hareketliliğini ve kariyer planlama fırsatlarını artırma bakış açısıyla işgücü piyasası ihtiyaçlarına özgü mutfak sanatlarında eğitim kalitesini geliştirmeyi amaçlamaktadır. CULINART, mutfak sanatlarında mesleki eğitime yönelik kalite ve ilgi düzeyini arttırmayı, işgücü piyasası ihtiyaçlarını takip etmeyi ve gençlerin istihdam edilebilirliğini, ulus ötesi hareketliliğini ve kariyer ilerlemelerini arttırmayı hedeflemektedir. |
Pilot Uygulama Yapılan Okul: |
Bodrum Turgutreis Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi |
Proje Koordinatörü: |
Enver TUFANER - - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi
|
Proje Yürütme Ekibi : |
Enver TUFANER -İl Milli Eğitim AR-GE Birimi Sibel ERİŞTİ - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi Songül KÖŞKER ÇAKMAK - İl Milli Eğitim AR-GE Birimi Selçuk DÖRTKULAK - Bodrum Turgutreis Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi Sevtap KILIÇARSLAN ? İçmeler Halit Narin Mes.ve Tek. Anadolu Lisesi |
Müdürlüğümüzün Gastronomi alanında ortak mesleki yeterliliklerin belirlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla geliştirilen ve ortak olduğu proje, Avrupa Komisyonu tarafından hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Avrupa çapında mutfak ve yemek servisi, turizm yoluyla kâr üretmekte ve diğer ekonomik sektörleri desteklemektedir. Muazzam derecede istihdam yaratma potansiyeline sahiptir. CULINART, gençlerin istihdamını, uluslararası hareketliliği ve kariyer planlama fırsatlarını artırma bakış açısıyla işgücü piyasası ihtiyaçlarına özgü mutfak sanatlarında eğitim kalitesini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
CULINART, mutfak sanatlarında mesleki eğitime yönelik kalite ve ilgi düzeyini arttırmayı, işgücü piyasası ihtiyaçlarını takip etmeyi ve gençlerin istihdam edilebilirliğini, ulus ötesi hareketliliğini ve kariyer ilerlemelerini arttırmayı hedeflemektedir.
Bu proje aynı zamanda;
- Mutfak sanatlarında ortak bir Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterliliği tasarlanması ve daha ileri çalışmalara geçiş yolları üretilmesini,
- alanda mesleki yeterlilik için pilot uygulamaların yapılmasını ve bu konuda stratejik bir uluslararası ortaklık kurulmasını
- yeterliliğin ulusal akreditasyonunu güçlendirmeyi hedeflemektedir.
Proje ortakları, Bulgaristan, İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz ve Türkiye´den alana özgü sektörel ve ticari kuruluşlardır.
CULINART üzerindeki çalışmalar ardışık olarak 7 çalışma paketine ayrılmıştır:
Çalışanlar için mutfak sanatlarında ortak bir mesleki ve teknik eğitim yeterliliğinin tasarlanması;
Üçüncül seviyede ileri çalışmalara yönelik yol ve rotaların hazırlanması;
Mesleki eğitim sağlayıcıları ve ticari kuruluşlar arasında pilot uygulamalara yönelik stratejik bir uluslararası ittifakın kurulması, yeni niteliklerin ortaya çıkması ve istihdama geçiş;
Projede temsil edilen ülkelerin ulusal mesleki yeterlilikleri çerçevesinde (NQF) yeterliliğin onaylanması;
Mutfak hizmetleri sektörünün ekonomik ve sosyal rolü odağında mutfak çalışanları için mesleki ve teknik eğitime adaptasyon sağlamak amacıyla uluslar arası hareketlilik fırsatları yaratmak.
Proje hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için lütfen proje websitesini ziyaret ediniz.
Sorumlu Birim: Strateji Geliştirme Birimi
Proje hakkında bilgi ve iletişim için proje koordinatörleri ile irtibata geçebilirsiniz.
Koordinatör: Enver TUFANER
İletişim: 0 252 280 48 23
Project Ref. No. 597848-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA3-VET-JQ
CULINART: Designing a Joint VET Qualification in Culinary Arts and Pilot Pathways for Continuing Training
is co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union.
The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.