MUĞLA İL MEM ARGE

Çocuk Gözüyle Tarım Pilot Uygulaması

ÇOCUK GÖZÜYLE TARIM

           İlimiz Menteşe, Ula ve Köyceğiz ilçelerinde öğrenim gören öğrencilerimize tarımı tanıtmak, tarladan sofraya gıda güvenliğini anlatmak, gittikçe topraktan ve doğadan uzaklaşan yeni neslin tekrar toprağa dokunmasını, sahiplenmesini ve korumasını sağlamak, öğrencilerimizde doğa bilinci oluşturmak amaçlanmıştır.

Artan şehirleşme ve hızlı dijital dönüşüm maalesef çocuklarımızın tarımdan ve topraktan uzak yetişmelerine neden olmaktadır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı teknoloji bağımlılıklardan kurtararak, tarım ve doğa bilinci aşılamak, sağlıklı beslenme konularında farkındalık oluşturmak için çocuklarımızı doğa ile buluşturarak, toprağı ve tarımı yaşayarak öğrenmeleri sağlanacaktır.

Geleceğimiz topraktadır ve gelecek nesillerimiz toprakla buluşturulacaktır.

Köyceğiz Atatürk İlkokulu- Köyceğiz Fehmi Başoğlu İlkokulu- Ula Gölcük İlkokulu

Ula Gökova Salih Güneyman İlkokulu- Menteşe Bayır İlkokulu- Menteşe Yeşilyurt İlkokulu

Bu faaliyet, Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan; yenilikçi uygulamalara imkân sağlanacak 'hedefi doğrultusunda hazırlanmıştır.

        'Çocuk Gözüyle Tarım'  ile ilimizde bulunan ilkokul bahçelerinin Tasarım-Beceri Atölyeleri ile bağlantılı olarak yeniden tasarlanıp yaşam alanlarına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.      

Tarıma yabancı yetişen nesle tarımı tanıtmak,

Mesleğe yönelik tanıtımlar yaparak meslek seçimlerinde etkin olmak.

Hikâye ve oyunlarla öğrencilere özellikle Muğla İline ait tarımsal üretimi tanıtmak,

İlimiz genelinde bulunan 6 pilot ilkokulda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine, idarecilere ve sınıf rehber öğretmenlerine bilgilendirme yapılacaktır.

 Her ay farklı bir tarımsal konuyu ele alacak hikâye çalışması ile öğrencilerin tarım ile ilgili bilinçlenmesi sağlanacaktır.

Elif'in Serüveni isimli kitaplar öğrencilere dağıtılacaktır. Hikâye kitabında yer alan temaya göre eğitim ve etkinlik çalışmaları yapılacaktır. Her çalışmanın ardından okul panolarında resim, şiir, kompozisyon ve hatta drama çalışmaları sergilenecektir. Yılsonunda çalışma yapılan okullarda katılım sağlayan öğrencilere bir tarım ve oyun şenliğiyle birer katılım belgesi dağıtılacaktır. Başarılı okul ve öğrencilere plaket ve hediyeler verilerek teşvik edilmeleri sağlanacaktır.

 

Proje Yönergesi

Proje hakkında bilgi ve iletişim koordinatör ile irtibata geçebilirsiniz.  

İrtibat Kişisi: Dr. Buket BALLIEL ÜNAL

İletişim: 0252 280 48 24

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi No.12 İç Kapı No.1 Menteşe/MUĞLA - 90 252 280 4800

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.