MUĞLA İL MEM ARGE

2023 Mesleki Eğitim Akreditasyon Konsorsiyum Okullarının 2024 Yılı II. Grup Hareketlilik Başvuru Sonuçları Belli Oldu

Bilindiği üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 2022 yılında Mesleki Eğitim alanında akredite kurum olmaya hak kazanmış, 2023 yılında ise Mesleki Eğitim Akreditasyonu I. Grup hareketliliklerini tamamlamıştır. Faaliyetlere başvuru yapan 27 okuldan 73 idareci/öğretmen ve 43 öğrenci katılmıştır.
2023 Mesleki Eğitim Akreditasyon Konsorsiyum Okullarının 2024 Yılı II. Grup Hareketlilik Başvuru Sonuçları Belli Oldu

Mesleki Eğitim Akreditasyonu II. Grup hakkında;

Mesleki Eğitim II. grubumuzun yurtdışı hareketlilik faaliyetleri Nisan 2024 tarihinde başlayacak olup Kasım 2024 tarihinde tamamlanacaktır.

 Mesleki Eğitim (VET) II. Grup okullarımızı görmek için tıklayınız.

Mesleki Eğitim hareketliliği öğretmen ve idareci hareketlilik faaliyetlerinden faydalanmak için 17 akreditasyon ortağı okul arasından 16 tanesinde görevli 150 idareci ve öğretmen başvuruda bulunmuştur. Yapılan başvuruların her biri Akreditasyon Bireysel Başvuru Modülü aracılığı ile 2 farklı uzman tarafından değerlendirilmiştir. Toplamında 19 uzman aktif olarak görev almıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda katılımcı puanları ilçe, okul, branş bazında puan üstünlüğüne göre sıralanmış ve puan üstünlüğünün yanı sıra daha önceden yurt dışı eğitim faaliyetlerine katılmayan meslek dersi idareci/öğretmen başvurularına öncelik tanınmıştır. Okul bazlı kontenjan sıralaması sonucuna göre ise 39 idareci ve öğretmenimiz yurtdışı hareketliliklere katılmaya hak kazanmıştır.

Mesleki Eğitim hareketliliği  öğrenci hareketlilik faaliyetlerinden faydalanmak için 17 akreditasyon ortağı okul arasından 14 tanesinde öğrenim gören 133 öğrenci başvuruda bulunmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci puanları okul-alan bazında puan üstünlüğüne göre sıralanmış ve okul bazlı kontenjan sıralaması sonucunda 48 öğrencimiz yurtdışı hareketliliklere katılmaya hak kazanmıştır.

Mesleki Eğitim Akreditasyonu II. Grup Hareketlilik listesi ve muhtemel planı görmek için tıklayınız.

 ÖNEMLİ NOT: Yeşil pasaport almaya hakkı bulunan idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin ivedilikle yeşil pasaport başvurusunda bulunması rica olunur. Yeşil pasaport hakkı bulunmayanların ek açıklama ve duyuru yapılana kadar herhangi bir pasaport işlemi başlatmaması rica olunur. Bu kişilerin pasaport başvuru işlemleri VALİLİK OLURU sonrasında yapılacaktır.

Tüm başvuru sahiplerine teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü

ARGE Birimi

DİĞER BELGELER (Eski Yayınlar)

Mesleki Eğitim Akreditasyon I. grubumuzun yurtdışı hareketlilik faaliyetleri Mart 2023 tarihinde başlamış olup Temmuz 2023 tarihinde tamamlanmıştır. Mesleki Eğitim (VET) I. Grup okul / kurumlarımızı görmek için tıklayınız. 

Akreditasyon ilçe yararlanma durumlarını (Okul Sayısı) görmek için tıklayınız.

Mesleki Eğitim Akreditasyon I. Grup Hareketlilik listesi ve muhtemel planı görmek için tıklayınız.

Emirbeyazıt Mahallesi Dr. Baki Ünlü Caddesi No.12 İç Kapı No.1 Menteşe/MUĞLA - 90 252 280 4800

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.